U bent hier

Vraag & antwoord

Veel voorkomende vragen bij houtbouw

 

Bouwvergunning nodig?

In de meeste gevallen hebt u geen vergunning nodig. Om te controleren of u wel of niet een vergunning nodig heeft gaat u naar www.omgevingsloket.nl en doe de vergunningscheck. Of stel de vraag bij de gemeente afdeling bouwen en wonen of u in aanmerking komt  voor vergunningsvrij bouwen. Mocht u een vergunning nodig hebben, dan kunnen wij deze kosteloos voor u aanvragen, leges en eventuele sterkteberekeningen zijn voor rekening van de opdrachtgever.

 

 

Bouwpakket/montage

Al onze eigen gemaakte producten worden in prefab onderdelen gemaakt dit houdt in kant en klare wanden inclusief ramen en deuren. Onze bouwpakketten worden zo gemaakt dat de montagetijd wordt beperkt tot een minimum en het gemakkelijk te monteren is voor de doe-het-zelver  op deze manier kunt u veel geld uitsparen door zelf de montage te doen, mocht dit niet lukken dan kunt u uiteraard een beroep doen op onze gespecialiseerde montageteams.

 

 

Voorbereiding

Het is van groot belang dat voor de plaatsing het terrein bouwrijp moet zijn. Dat wil zeggen  er moet plm. 15 tot 20 cm grond worden afgegraven en met zand worden opgevuld en afgevlakt. U hebt dan gelijk het voorwerk gedaan voor de vloer.

 

 

Fundering

Al onze producten die wij in eigenbeheer  maken zijn voorzien van een standaard  hardhouten fundering  op hardhouten palen van plm. 120cm Op deze manier wordt uw schuur/garage stormvast verankerd. Het is echter ook mogelijk  om een stenen fundering met betonvloer te laten maken . Om de kosten te drukken kunt u ook zelf een fundatie maken.

 

 

Vloeren

Onze producten worden standard geleverd exclusief vloer. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een tegelvloer of bestrating. Dit kan het voordeligst worden uitgevoerd in eigen beheer.  Tegen meerprijs kunnen wij een betonvloer of houten vloer leveren of eventueel een stratenmaker regelen.

 

 

Duurzaamheid

De levensduur van een houten berging/garage is sterk afhankelijk van het onderhoud, de gebruikte houtsoorten en de kwaliteit hiervan. Een berging van 19 mm Zweeds vuren zal bij redelijk onderhoud ongeveer 15 jaar meegaan. Terwijl 28 mm Fins vuren (fijnere houtstructuur) minstens 10 jaar  langer mee kan gaan. Als onderhoud/beschermingsmiddel adviseren wij HK lazuur.

Meer informatie

Heeft u vragen betreffende dit ontwerp dan kunt u altijd op werkdagen bellen met 0511-474655 of mail uw vraag naar info@it-paradyske.nl


Offerte aanvragen

Via ons formulier kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen, u ontvangt op werkdagen binnen 24 uur een bericht.


  Offerte aanvragen

Onze producten


Wat kan houtbouw it Paradyske voor u betekenen?

Laatste nieuws

  • Website in aanbouw
  • Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan deze website, u kunt hierdoor mogelijk wat hinder ondervinden, wij doen o...

  • Lees verder
Nieuwste project

Houten Garage 12

Prachtige houten garage uitgevoerd in 32mm zwart gepotdekseld vuren en voorzien van een sectional deur, merantiramen ...


  Bekijk dit project
  Bekijk alle projecten